• praktijkauto.jpg
  • Simpie21-08-2010 003.jpg
  • 2012-08-02 19-2.jpg
  • aanzicht praktijk.jpg
  • Koe 001 bewerkt.jpg
  • auto Marjoleine avond.jpg

De kat inenten

 

Vaccinatie van de kat wordt al heel lang gedaan. De belangrijkste ziekten van de kat waartegen ingeeent wordt  zijn katteziekte en niesziekte. De eerste is een hefitge en meestal dodelijke ziekte en het vaccin werkt gelukkkig goed en lang. niesziekte is een ander verhaal. In de eerste plaats is er niet 1 verantwoordelijk virus of bacterie, maar er zijn er meerdere. Bovendien verandereren de stammen regelmatig en moet het vaccin dus aangepast worden. 

 

 

Soms is gedacht, dat het inenten niet meer nodig was. Helaas blijkt het nog steeds heel noodzakelijk. Als te veel mensen het enten uitstellen of gewoon niet doen, is er kans op een enorme uitbraak met veel leed en verdriet bij mens en kat. Zelfs bij katten die nooit buiten komen is er de kans op een uitbraak met kattenziekte.

 

 

Bij Diergeneeskunidg Centrum Ceres hanteren we een alternerend systeem: het ene jaar de combinatie van nies- en kattenziekte, het volgende jaar alleen niesziekte. Bovendien passen we het vaccin aan, aan de actuele behoefte. Bijvoorbeeld het calici virus: er is een nieuwe agressieve stam, dan passen we ons entschema daaraan aan.      

 

 
Diergeneeskundig Centrum Ceres
Adres:
 
Noordervaart 166
1841 JD  Stompetoren

Telefoon:
O72 5O3 93 35

 
Telefoon:
E-mail:
O72 5O3 93 35
info @ dcceres.nl

De balie/receptie is altijd geopend
tussen 8.00 uur en 18.00 uur.