• praktijkauto.jpg
  • Simpie21-08-2010 003.jpg
  • 2012-08-02 19-2.jpg
  • aanzicht praktijk.jpg
  • Koe 001 bewerkt.jpg
  • auto Marjoleine avond.jpg

gebitsverzorging

 

Al heel lang is bekend dat niet alleen een mensengebit verzorging behoeft, maar dat een ook paardengebit  onderhoud nodig heeft. Bij een paard is het alleen anders dan voor een mens. Het dagelijks onderhoud gebeurt door het kauwen van vezels zoals elk paard doet. Meestal is dat evenwel niet voldoende. Om te beoordelen of het wel of niet voldoende is, moet er goed gekeken of gevoeld worden naar respectievelijk  aan de tanden en kiezen.

Vroeger dachten we, dat je dat "zo" wel kon zien, mond open en langs de kiezen kijken. Het voortschrijdend inzicht brengt ook ons tot het inzicht dat zo'n inspectie niet afdoende is. Te veel paarden hebben meer onderzoek en onderhoud nodig om goed te functioneren, goed voor zichzelf én voor de ruiter of amazone.

Dat goede onderzoek en nog meer de goede verzorging daarna is niet iets wat iedereen kan. Wij van Diergeneeskundig Centrum Ceres zijn daar niet goed genoeg in. We raspten wel eens kiezen, maar dat is geen goed onderhoud. Dat kan een goed opgeleide paarden tandarts wel. Maar, die heeft een dierenarts nodig voor een goede "sedatie". Met behulp van een goede sedatie is niet alleen de controle op de kiezen mogelijk, maar ook de controle van het maal-effect van de kiezen en kaken.

De optimale samenwerking: de dierenarts verzorgt de passende sedatie die veilig is voor het paard en voor de tandarts en de tandarts kan het perfecte werk leveren.

      

 

 
Diergeneeskundig Centrum Ceres
Adres:
 
Noordervaart 166
1841 JD  Stompetoren

Telefoon:
O72 5O3 93 35

 
Telefoon:
E-mail:
O72 5O3 93 35
info @ dcceres.nl

De balie/receptie is altijd geopend
tussen 8.00 uur en 18.00 uur.