• praktijkauto.jpg
  • Simpie21-08-2010 003.jpg
  • 2012-08-02 19-2.jpg
  • aanzicht praktijk.jpg
  • Koe 001 bewerkt.jpg
  • auto Marjoleine avond.jpg

echo

 

 

 

Zowel voor de hond en de kat als voor het schaap, het rund en het paard biedt de scan ofwel de echo, beter genoemd als het echografisch onderzoek, enorme extra mogelijkheden. Sinds 2008 heeft ook Diergeneeskundig Centrum Ceres de beschikking over de apparatuur en de kennis om er mee om te gaan. Het onderzoek vindt plaats met behulp van geluidsgolven die door de weefsels weerkaatst worden en door het apparaat worden geïnterpreteerd. Op die manier is zonder enige belasting voor het dier veel informatie te verzamelen.

 

 


Hond en kat

Het onderzoek vindt plaats zonder enige verdoving, het is immers geheel pijnloos. Wel moet het dier worden geschoren. Vervolgens wordt de buik of de borstkas onderzocht. Organen die onderzocht kunnen worden zijn het hart, de lever, de milt en het belangrijkste: de baarmoeder. Inmiddels is bekend, dat voor goed echo onderzoek andere apparatuur en kennis noidg is dan wij hebben. Voor onderzoek van hart en lever of dergelijke sturen we u door. In dcc wordt het apparaat vooral gebruikt om vroege drachtigheids diagnose te kunnen stellen.

Rund en schaap

Ook bij rund en schaap is de belangrijkste indicatie voor de echo het drachtigheids onderzoek. Dat kan met de echo veel eerder dan door middel van voelen. Bij het schaap en de geit is de echo zelfs de enige mogelijkheid van drachttigheidsdiagnose. Bij de koe wordt de echo ook gebruikt om te onderzoeken of de inhoud van de baarmoeder gezond is. Soms is een grote baarmoeder niet gevuld met een kalf maar met pus. De echo laat dat prima zien.     

 

 
Diergeneeskundig Centrum Ceres
Adres:
 
Noordervaart 166
1841 JD  Stompetoren

Telefoon:
O72 5O3 93 35

 
Telefoon:
E-mail:
O72 5O3 93 35
info @ dcceres.nl

De balie/receptie is altijd geopend
tussen 8.00 uur en 18.00 uur.