• praktijkauto.jpg
  • Simpie21-08-2010 003.jpg
  • 2012-08-02 19-2.jpg
  • aanzicht praktijk.jpg
  • Koe 001 bewerkt.jpg
  • auto Marjoleine avond.jpg

chippen van de kat

 

 

Maar wél heel zinvol. Voor honden is het al wel verplicht maar voor de kat nog niet terwijl de kans dat een kat wegloopt of aangereden wordt veel groter is. En dan Het wanhopige baasje zoekt...Een chip is een heel klein electronisch spiegeltje waarmee het dier geindentificeerd kan worden. De chip wordt met behulp van een naald onderhuids ingebracht en blijft dan levenslang werkzaam. Er zit geen batterij of iets dergelijks in, de chipreader levert de stroom om de chip af te lezen. Na het chippen is het natuurlijk belangrijk dat de code van het dier centraal opgeslagen wordt zodat overal te achterhalen is om welk dier het gaat en waar het thuis hoort. Wij registreren de kat direct met behulp van uw gegevens bij de Backhome Club.

 

 

 

 

 


Het chippen kan gewoon tijdens het spreekuur. Als we een poes of kater onder narcose brengen en het dier is nog niet gechipt is, dat natuurlijk een prima gelegenheid om dat direct mee te nemen

Veel eigenaren denken dat het wel mee zal vallen maar wekelijks worden wij en de dierenbescherming geconfronteerd met gevonden katten, al dan niet aangereden. En net zo vaak met een eigenaar die wanhopig op zoek is naar zijn dier. De chip helpt natuurlijk niet tegen weglopen of aanrijdingen. Maar geeft wel een veel grotere kans op weten hoe het afloopt.     

 

 
Diergeneeskundig Centrum Ceres
Adres:
 
Noordervaart 166
1841 JD  Stompetoren

Telefoon:
O72 5O3 93 35

 
Telefoon:
E-mail:
O72 5O3 93 35
info @ dcceres.nl

De balie/receptie is altijd geopend
tussen 8.00 uur en 18.00 uur.