• praktijkauto.jpg
  • Simpie21-08-2010 003.jpg
  • 2012-08-02 19-2.jpg
  • aanzicht praktijk.jpg
  • Koe 001 bewerkt.jpg
  • auto Marjoleine avond.jpg

bedrijfsbegeleiding

Diergeneeskundige zorg is voortdurend aan het veranderen. Naast de behandeling van het zieke dier -dat blijft belangrijk - komt er meer kijken bij het vak van dierenarts voor koeien. Bedrijfsbegeleiding is voorwaarde voor een goed rendement van de veehouderij. Dat kan op verschillend manieren. De basis is de vruchtbaarheids begeleiding door maandelijkse controle van net afgekalfde dieren, van dieren die niet tochtig worden en van dieren die 6 weken of langer geleden geïnsemineerd zijn. Met de echo die ook bij onze uitrusting hoort is dracht zelfs al na 30 dagen vast te stellen.

Uitgebreidere begeleiding kunnen we ook verzorgen: analyse van kengetallen, van kuiluitslagen, van MPR gegevens en vooral van door ons zelf verzamelde gegevens. De gegevens van de melkcontrole kunnen we op de praktijk al voor de komst op het bedrijf beoordelen en analyseren met de gegevens van Pir-Dap.

De nieuwste loot aan de stam is een specifieke risico inventarisatie van het bedrijf: ook al loopt alles naar wens, toch zijn er risico's voor de toekomst. Met behulp van het hexagram volgens IKM analyse is dat goed in kaart te brengen. De klanten die melk leveren aan Cono kaasmakers kennen dat als het koe kompas, inmiddels is de methode ook voor leveranciers van alle andere melkfabrieken toegelaten als beter alternatief voor de PBB of het CDM.

 

      

 

 
Diergeneeskundig Centrum Ceres
Adres:
 
Noordervaart 166
1841 JD  Stompetoren

Telefoon:
O72 5O3 93 35

 
Telefoon:
E-mail:
O72 5O3 93 35
info @ dcceres.nl

De balie/receptie is altijd geopend
tussen 8.00 uur en 18.00 uur.